bloemenmozaïek logo png

BloemenMozaïek Lisse

Dahliamozaïeken op het water

DAHLIAMOZAÏEKEN OP HET WATER AAN DE WESTELIJKE RANDWEG NABIJ KEUKENHOF TE LISSE

LISSE – De commissieleden van Stichting Bloemenmozaïeken Lisse, die de hyacintenmozaïeken in het voorjaar verzorgt, en Stichting Dahliamozaïeken Bollenstreek zijn er klaar voor. Donderdag wordt gestart met het steken van het Dahliamozaïek dat een plek krijgt op het onder water staande bollenveld van kweker Henk Verdegaal langs de Westelijke Randweg, nabij Keukenhof in Lisse. Dat onder water staan is vanwege milieuvriendelijke aanpak ter bestrijding van aaltjes, ongedierte en bollenresten.

De benodigde Dahlia’s zijn woensdagavond 26 augustus vanuit Zundert naar Lisse gebracht. De kwekers in de Bollenstreek hadden de Dahlia’s al gemaaid vanwege de afgelaste mozaïekwedstrijd en het afgeslankte Holland Dahlia Event. In Zundert ging het Dahliacorso niet door, dus vandaar. Het idee voor het mozaïek ontsproot bij 2 commissieleden die bedachten hoe leuk het zou zijn een mozaïek te plaatsen in het onder water staande bollenveld langs de Westelijke Randweg. Ze ontwierpen een uit losse elementen bestaand mozaïek: een visarend en tien vissen. De arend pakt dan als het ware een vis uit het water.

Het idee werd direct gedragen door de besturen van Stichting Bloemenmozaïeken Lisse en Stichting Dahliamozaïeken Bollenstreek. Zij zien het als een kleine troost voor de afgelaste mozaïekwedstrijden wegen de coronacrisis.”

Donderdagochtend wordt begonnen met de vissen uit te snijden uit piepschuim en op hout uit te zagen en vervolgens worden daar de dahlia’s op gestoken. De verwachting is dat het geheel donderdagavond geplaatst gaat worden in het water. Juist doordat het ontwerp uit losse onderdelen bestaat kunnen deze corona veilig door de stekers met de Dahlia’s worden bedekt. Met het steken wordt donderdag gestart, zodat het Dahliamozaïek vanaf vrijdag al te bewonderen is. Het hele weekend van 28, 29 en 30 augustus zullen passanten van de Westelijke Randweg in Lisse verrast worden door dit toch nog onverwachte Dahliamozaïek!

bloemenmozaiek lisse dahlia mozaiek op het water 2020

Lees ook

bloemenmozaïek logo png

BloemenMozaïek Lisse