bloemenmozaïek logo png

BloemenMozaïek Lisse

Praktische zaken

Op deze pagina vindt u praktische informatie en instructie om de bloemenmozaïekwedstrijd goed te laten verlopen en tot een groot succes te maken. Houd deze website en social media kanalen in de gaten zodat u geen informatie mist. Eventuele aanpassingen worden zo snel mogelijk doorgegeven op:

Tijdlijn

 • Maandag 5 februari 2024
  Inschrijving voor de mozaïekwedstrijd is geopend.
 • Zaterdag 16 maart 2024
  Inschrijving voor de mozaïekwedstrijd wordt gesloten.
 • Donderdag 4 april 2024
  Hele dag
  Templex platen worden bij u afgeleverd. Éen plaat is gratis, daarna kostprijs á EUR 15,-
 • Woensdag 10 april 2024
  16:00-18:00 uur
  Bloemen en deelnemersnummer ophalen bij Van Geest Nurseries. Eventueel ook: spelden en krammen á € 5,- per doosje.
 • Zaterdag 13 april 2024
  Hele dag
  Uw werkstuk dient nu opgesteld te staan (t/m woensdag 17 april).
  • 09:00-10:00 uur
   Indien van toepassing: curvers retour naar Onderwaterhallen.
  • Hele ochtend
   Beoordeling door jury en bezoek fotograaf.
  • 16:00 uur
   Prijsuitreiking mozaïekwedstrijd in ’t Speelkwartier, Hannie Schaftlaan 1a in Lisse.
 • Donderdag 18 april 2024
  Hele dag
  Templexplaten en deelnemersborden worden bij u opgehaald.

Jurering

De jurering zal zaterdagmorgen 13 april 2024 plaatsvinden. Hieronder volgen de belangrijkste aspecten waar u rekening mee dient te houden:

 • Uw werkstuk dient uiterlijk zaterdag 13 april om 08:00 uur opgesteld te staan op de door u aangegeven plek.
 • Plaats het aan u uitgereikte deelnemersnummer bij uw werkstuk.
 • Een fotograaf komt deze ochtend langs om een foto van uw werkstuk te maken. Het is de bedoeling dat het werkstuk én de makers/stekers of een delegatie (gedeelte) van uw team aanwezig is om samen met het werkstuk gefotografeerd te worden.
 • In incidentele gevallen kan de jury bepalen dat u in een andere dan de opgegeven categorie wordt ondergebracht. De stelregel is de 80/20 regel, zie hiervoor het Reglement BloemenMozaïek Wedstrijd. Als dit gebeurt, geeft de jury u daarover uitleg op het moment van jureren.

Materialen en bloemen

Tempexplaten

Op donderdag 4 april worden de tempexplaten bij u thuisbezorgd. U hoeft deze dus niet op te halen!

Bloemen en deelnemersnummer

De bloemen en uw deelnemersnummer dient u zelf op te halen op woensdag 10 april tussen 16:00 en 18:00 uur bij:

 • Van Geest Nurseries, Heereweg 439 in Lisse

U dient zelf voor verpakkingsmateriaal zorgen, bijv. vuilniszakken. Ook bestaat de mogelijkheid om op basis van een gebruiksovereenkomst de hyacinten in de curvers te ontvangen.

Als u gebruik maakt van de curvers, dient u deze zelf terug te brengen op zaterdagmorgen 13 april tussen 09:00 en 10:00 bij de Onderwaterhallen, Achterweg-Zuid 33 in Lisse.

Uiteraard zijn wij qua hoeveelheid afhankelijk van de groei en bloei (bloemen voor de straatversiering dient u zelf te verzorgen). Mocht u behoefte hebben aan een afwijkende hoeveelheid, dan kan dat altijd ter plaatse met een lid van de commissie worden overlegd.

Spelden en krammen
Bij het ophalen van de bloemen bij Van Geest Nurseries kunt u gelijk een doosje spelden en krammen verkrijgen tegen een geringe vergoeding van € 5,- per doosje.

Extra spelden en/of krammen zijn per doosje verkrijgbaar bij:

 • DecoFactory, Blokhuis 65 in Lisse
Na afloop

Op donderdag 18 april worden de tempexplaten en deelnemersborden bij u opgehaald. De tempexplaten dienen weer schoon te worden ingeleverd.

Wilt u de spelden na afloop zelf bewaren dan dient u de spelden uit te koken. Vervolgens kunt u de spelden in de talkpoeder zetten zodat u ze volgend jaar weer kunt gebruiken.

Prijsuitreiking

Net als in andere jaren wordt de wedstrijd natuurlijk bekroond met een prijsuitreiking. Alle deelnemers zijn van harte welkom om hierbij te zijn.

 • In verband met het aantal te verwachten aanwezigen en de catering, verzoeken wij u om ons te laten weten of u aanwezig zult zijn en zo ja, met hoeveel mensen van uw team. U kunt dit per mail doorgeven aan Dorien Ruigrok via info@bloemenmozaieklisse.nl.
 • De prijsuitreiking vindt dit jaar plaats op zaterdag 13 april om 16:00 uur in ’t Speelkwartier, Hannie Schaftlaan 1a in Lisse. Inloop vanaf 15:45 uur.

Fietstocht

Wellicht ten overvloede: wij verzoeken u uw werkstuk tot en met woensdag 17 april opgesteld te laten staan, dan wel iedere dag weer buiten op te stellen, in verband met de door ons georganiseerde fietsroute langs de bloemenmozaïeken. Uw mozaïek staat vermeld met uw deelnemersnummer en naam op een plattegrond die aan de fietsers wordt uitgereikt.

Ontwerp

Een architect of aannemer kan op verzoek uw ontwerp printen. Ontwerpen met heel veel kleine details wordt wat lastig maar dan kan het in zwart/wit worden geprint en kan men met waterverf de vakken inkleuren. U kunt natuurlijk ook zelf een ontwerp tekenen en de kleuren per vak aangeven. Heeft u vragen?

Dorien Ruigrok is te bereiken op telefoonnummer 06-51023431.

bloemenmozaïek logo png

BloemenMozaïek Lisse